Ligning med flere ukjente

Nå ser det ut til at tunnelen uten unntak bare blir mørkere og mørkere, og det lille lyset vi ante en emning av svinner raskt hen. Det er vanskelig å si om det kommer flere poster etter denne, dette kan bli den siste.
Det blir for lite tid til å sitte med øynene i en spennende og vakker dataskjerm med hele verden i, og mer tid på de tingene som bare må gjøres for å få maskineriet til å gå sin gang noenlunde knirkefritt i vårt lille mikrokosmos. Jeg liker ikke å kalle det tidsklemme, men diagnosen ligger vel kanskje der likevel.

Det er fint med rene og brettede klær som havner der de skal til slutt. Det er ikke så ille med middager som er sånn noenlunde skapt fra bånn, og at ferdigmiddagene holder seg der de skal på de dagene i uken når alt annet går på trynet og det å skjære grønnsaker med skrikende og snørrete unger på armen er kinkig.
Det er fint å slippe å trakke rundt i matrester fra dagen før, så vi pleier å tørrmoppe før vi legger oss, og det innebærer jo rydding av leker og alt det vi voksne legger fra oss på «feile» steder likevel. Vi har ikke tørketrommel, og vi kjører ikke bil. Vi slipper å vaske opp de fleste kjørler og fat, samtidig trener vi ikke så mye at vi har overskudd til det lille ekstra.
Vi har akkurat kjøpt en finfin, brukt bæremeis, og det er -18 grader ute, igår var det -15, og ungene har gått og hanglet med diverse vanlige og snodige symptomer på svineri og fåglarne vet hva siden oktober. Øyebetennelser og hosting og snørr og alt mulig. Allmenntilstanden deretter med tette neser, og flaskemating som går i stå. Barnegrøt var satans verk, men pasta bolognese skapte himmelske tilstander hos en liten jente.
Dagmamma fra januar av og innkjøringen er ikke helt i gang ennå. So many things. 😉

Ikke bare det, flere paddehatter.
På min egen arbeidsplass skjer det ting som riktignok har vært i emning lenge, det er bare de færreste rundt oss som har sett hvilke effekter det ville ha på størrelsesorden akkurat der jeg og mine medarbeidere sitter.
Her er et røft sammendrag fra media fra det siste året:

11. desember 2009 – 40 må gå i BKK Marked – BT.no
13.november 2009: BKK selger kunder – Ba.no
02. november 2009: Kuttar ut ADSL-kundar – BT.no
27. august 2009: Eieren forsyner seg fra BKK – BT.no
27.mars 2009: Bergen bystyre avgjør BKK-satsing – BT.no

Samtidig, i en annen sektor, skjer nesten det samme med min respektive og tidvis mye bedre halvdel. Vi kommer mest sannsynlig til å skifte stillinger, bli omplassert, bli gjester hos Nav eller noe annet. Alt blir forandret. Vi vet ingenting. Ennå.

Likevel klarer jeg ikke helt male fanden på veggen ennå.
Våren og sommeren, høsten og vinteren i året som kommer vet vi så uendelig lite om akkurat nå, og det er skummelt og spennende samtidig. De strukturelle endringene vi har fått innsyn i er det vanskelig å fatte omfanget av, og jeg er egentlig glad jeg ikke sitter på et sted der det skal fattes avgjørelser om hvem som kommer til å gjøre hva og ikke i 2010. Dirty job.
Det som er det verste er å ikke vite.

Så! Små søte ønsker for det nye året i uvilkårlig rekkefølge:

 • Friske barn uten hoste eller andre plager
 • Drømmejobben
 • Utenlandsreise til et deilig sted for barn og voksne
 • Fikse uteplassen til anvendelig stand med bord og stoler og solcellenattlamper
 • Fikse og kle inn soverom nr. 2 uten at noen mister soveplassen sin, hm.
 • Male med livsfarlig oljemaling i gangen (jippi! *elske oljemaling*) midtsommers med barn plassert i oljemalingfrie omgivelser
 • Mer uunnværlig tid til å bake småkaker og muffinser med barn på

PostScriptum! Det viser seg jo i ettertid at ungene har astma, og at de skal ha  pustemedisin for å blir kvitt barneastmaen når de blir større. Og som guttungen på straks 4 år sa etter å ha fått beskjeden om at han må ta pustemedisin: «Jippi! Det har jeg alltid hatt lyst til! Åja, så fint!» og ble lykkelig og glad og er den som passer mest på her i huset at han skal ha medisinen sin. Lillesøster synes fremdeles dette er noe hun kan leve uten, men helt plutselig drikker hun en hel melkeflaske uten dikkedarier, og går bananas på stuegulvet.

❤ 🙂

Til slutt en liten låt,  jeg føler meg omtrent like lur og glad som Lauryn Hill ser ut i denne videoen. 😉

8 Svar to “Ligning med flere ukjente”


 1. 1 Cathrine januar 9, 2010, kl. 11:12 pm

  Jeg forstår så godt hva du mener – og føler «tidsklemma» har tatt meg også med storm, og jeg har bare ETT barn også..
  Ønsker deg et godt 2010, Eirin 🙂

 2. 2 Murmel januar 10, 2010, kl. 11:00 am

  Endelig en diagnose 😉 Fælt å si «så bra», men da kan barn få behandling og foreldre har det bedre 🙂 Husk å få legeattest på at barn har astmadiagnose og bekreftelse på samme fra Nav. Dette skal begges arbeidsgivere ha. Nå har dere nemlig krav på dobbelt opp på «fraværskvote barn»! Godt å ta med vet du 🙂
  Mange, mange klemmer!

 3. 3 Murmel januar 10, 2010, kl. 11:02 am

  PS. Det finnes maling som er godkjent av Astma og allergiforeningen. Oljemalingen til astmabarn er kanskje ikke bra?

 4. 4 Vibeke januar 11, 2010, kl. 3:59 pm

  Hmmm… ja, uansett hvor kjipt det er å få vite at ungene har astma, så er det jo godt å vite hva det var da… BTDT

  Morsomt at Tobias synes pustemedisinen er gøy 🙂 Hadde vært verre om han ikke kunne fordra den.

  Det går nok bra med jobber og alt sammen til slutt skal du se, men vet at usikkerhet ikke er noe morsomt.

  Masse klemmer!

 5. 5 leigh februar 3, 2010, kl. 3:36 am

  Sorry I can’t read your post, but I just have to say that Lauryn is my all-time favorite 🙂
  Thanks for saying hello!

 6. 6 Kaspara februar 18, 2010, kl. 8:35 am

  Hei Eirin
  Tusen takk for hyggelig kommentar!
  Det kan godt tenkes at de herlige maskene fra barndommen var kjøpt i en museumsbutikk. Vet det er kopier av gamle engelske teatermasker.
  Så må jeg berømme skriveferdighetene dine! Morsomt å les innlegg som er så glitrende skrevet!
  Synd med astmaen til ungene dine, men det kunne vært værre saker!
  Ha en glad dag!
  Stor hilsen fra Kaspara

 7. 7 Kaoskontroll mai 27, 2010, kl. 9:33 pm

  Gratulerer med nye naboer! Godt huset gikk til god pris, så de ikke tapte for mye på å sitte på det i så kort tid. Så får vel vi, den gemenehop, kose oss med at det drypper noen kroner inn i skattekassa også. 😉 For de må vel skatte av overskuddet når de bare har bodd der i så kort tid. Verden er brutal!

  Håper alt ordner seg med jobb! Store omveltinger hos oss også. Glissent mellom pultene, for å si det slik. Og verre blir det! Om to måneder kan vi vel høre ekko når vi snakker i lokalet. :S Det verste er imidlertid ekkoet av det som KUNNE ha vært! Gjenklangen av de store visjonene som kom, var en liten stund og så ble levende begravet i.. skal vi si politikk? Eller var det en maktdemonstrasjon? Eventuelt den særdeles lite fremtidsrettede «tisse i buksa for å holde seg varm»- strategien? Uansett, det er trist! Spesielt nå som konsekvensene åpenbarer seg fullt ut.

  Klem fra din tidligere nabo og enn så lenge, og forhåpentligvis leeenge, din kollega.

 8. 8 Kardemomme september 10, 2010, kl. 7:26 am

  Heisann :)Takk for koselig kommentar på bloggen min! Så moro at du hadde sett bildet fra bruktlåven før. Jeg falt pladask for uttrykket til denne kvinnen da jeg kjøpte det. Likte dessuten fargene og motivet, men aner ingenting om kunstneren. Gøy at noen der ute hadde sett det før 🙂
  Så godt du skriver forresten! Sitter her med morgenkaffen og har det litt travelt, men kommer innom igjen. Ha en fin helg!
  Hilsener fra Kardemomme :))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Eirin

Words of Wisdom

«Og den som mener blomster å forstå og aldri møtte barneøyne blå, men søker dalens dyp og bjergets tinde, han søker intet og vil intet finne.» Arnulf Øverland

(OPP)LEST OG VEDTATT


Menn som hater kvinner - Stieg Larsson

Jenta som lekte med ilden - Stieg Larsson

Luftslottet som sprengtes - Stieg Larsson

%d bloggere liker dette: