My poison, thy name is Djúpur von Freyja

Dette slår alt.

Det finnes ingenting bedre. Og det er Islendingene som har full kontroll på dette.
I en liten dagligvarehandel i Bergen selges det noe som får øynene mine til å gå i kryss og jeg blir ustødig i gangen. Jeg siterer fra innholdsfortegnelsen:

«Innihald: Lakkrís: Sykur, hveiti, vatn, lakkrískjarni, ammóníumklóríð, salt, litarefni (E 153), rotvarnarefni (E 211), sýrustillar (E 270) anís, olía. Súkkulaði: Sykur, kakósmjör, jurtafeiti, nýmjólkurduft, kakómassi, undanrennuduft, bindiefni (E 322) vanillín, litarefni (E171).»

Yes, siree, det er det vi snakker om ja… opptil flere myke lakrisklumper dekket i himmelsk lys sjokolade med et sprøtt sukkerskall utenpå. Og det er ikke bare det!
Den finnes i flere typer! Den ene er en liten hendig sjokolade som kan gjemmes bort i et skjorteerme bl.a., og har da en tykk men særdeles myk og tyggbar stang av salmiakklakris bortgjemt i et meget gavmildt lag med den samme deilige melkesjokoladen.
Så har man selvsagt jumbovarianten som man da må ha et relativt stor skjorteerme for å gjemme som sådan, det passer seg kanskje bedre å putte den i et dertil egnet rom for oppbevaring. (Og sistnevnte heter altså da Draumur).

Alt man kan ramle over, bare man leter lenge i de hyllene der butikkpersonalet har sluttet å rydde… For ikke å snakke om LicoriceInternational.com, og jeg advarer dere, dette er ren lakrisporno. Her kan man kjøpe lakris ‘in bulk’ som det heter på godt norsk. Man kan vinne en kurv med månedens utvalgte lakrissorter, hver måned, og naturligvis forebygger lakris kreft, demens og generell sløvhet. Og ikke minst, man kan kjøpe en dynge med lakris for å feire den nasjonale Lakrisdagen på den 12. april hvert år.

Hvem bryr seg vel om høyt blodtrykk og lakserende effekt, gi meg lakrisen min, nå! 😀

Lesestoff: www.freyja.is
(Og ligner ikke navnet til den islandske produsenten noe fryktelig på en annen kjent godbit-produsent? 😉 )

9 Svar to “My poison, thy name is Djúpur von Freyja”


 1. 1 Vibeke oktober 31, 2007, kl. 2:33 pm

  ohooohoo! Lekre greier! Kan tenke meg at du koser deg ja! 😀

 2. 2 Heidi Fleiss november 5, 2007, kl. 11:22 am

  Mmm…
  Jeg kommer ikke på noe mer å si…
  Mmmmm…

 3. 3 Örn november 5, 2007, kl. 11:42 am

  Gi lyd, sá sender jeg deg andre virkelig gode islandske lakris sjokolader. Der er skikkelig flinke pá den kombinasjonen her pá isbiten:)

 4. 4 Bay of Islands november 17, 2007, kl. 7:56 am

  i am not able to pick up the language , can you send me a translated part of this >?

 5. 5 Lenemor november 22, 2007, kl. 9:29 pm

  Og hvor i Bergen var dette så du???

 6. 6 Eirin november 30, 2007, kl. 12:47 pm

  Vibeke: Ja. Noe vanvittig. Jeg holdt på å gå fra konseptene når jeg fant fram til disse fantastiske sakene. Og det er ikke bare det, de fyller jo faktisk på i hyllene, så de har kanskje hele ESKER med dette ute på lageret sitt! 😀

  Ørn: Oi. Du risikerer å få enorme bestillinger. 🙂 Min kjære mor er på vei hjem fra Isbiten (så fint navn!) med noe i bagasjen. Og så veldig fin blogg du har forresten. Jeg abonnerer herved.

  Bay of Islands: I hope you got the mail I sent you, and that the English is sligthly readable. 😉

  Lenemor: Det er Hope Mat i Inndalsveien. Du verden så mye snodig de har der. Har til og med funnet diverse julepresanger der, og der finnes også Verdens Beste SjokoBananer. Og SjokoJordbær. Det slår ihvertfall utvalget på nærmeste bensinstasjon. 😉

 7. 7 André oktober 13, 2008, kl. 9:22 am

  Wohoo, er det å få tak i her i byen altså? 🙂 Kom akkurat hjem fra Island med en 700 grams pose som skal spares til jul 🙂 (samt 8-pakker med rosa (kjempe) draumur, þristur, og kúlú-sukk…) Jeg synes regjeringen skal kreve lakris i bytte for eventuelle lån til den islandske stat 😀

 8. 8 Gunn oktober 23, 2009, kl. 12:50 pm

  INGEN i verden lager bedre kombinasjon av lakris i verden enn islendingene. Kombinasjonen lakris/sjokolade i form av Djúpur og Draumur er uslåelig.
  Men pass på, det finnes et tilfelle på Island hvor vedkommende måtte i terapi for å bli kvitt sin avhengighet av Djúpur!!
  I Oslo fører Deli de Luca Draumur. Gottebutikken på Glasmagasinet har hatt Djúpur, men har ikke vært der i det siste, så vet ikke helt.

 9. 9 anne gro mai 23, 2010, kl. 12:37 pm

  hvor i bergen får du tak i islandsk lakris


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Eirin

Words of Wisdom

«Og den som mener blomster å forstå og aldri møtte barneøyne blå, men søker dalens dyp og bjergets tinde, han søker intet og vil intet finne.» Arnulf Øverland

(OPP)LEST OG VEDTATT


Menn som hater kvinner - Stieg Larsson

Jenta som lekte med ilden - Stieg Larsson

Luftslottet som sprengtes - Stieg Larsson

%d bloggere liker dette: